OPETTAJAT

OPETTAJAT

Harmonikka: 

Visa Wirén 

Kantele:

Tiina TakkinenLue lisää

Tiina Takkinen on valmistunut musiikkioppilaitoksen kanteleensoiton opettajaksi Keski-Suomen konservatoriosta vuonna 1997. Hän on lisäksi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Sibelius-Akatemiassa vuonna 2001 sekä musiikkipedagogin (AMK) tutkinnon vuonna 2004 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Tiina Takkinen on konsertoinut solistina sekä eri yhtyeiden jäsenenä kotimaassa, eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa, Arabiemiraateissa ja Japanissa. Hän on esiintynyt mm. Jyväskylän kamariorkesterin ja Kajaanin orkesterin solistina sekä kantaesittänyt Jalavan, Kostiaisen, Niemisen, Pokelan, Porsteinssonin, Tuomelan, Trbojevicin ja Äikkään kanteleteoksia.

Tiina Takkinen on osallistunut myös aktiivisesti kantelepedagogiikan kehittämiseen. Hän on toimittanut vuonna 2005 ilmestyneen Kanteleen kanssa renessanssi- ja barokkimusiikin maailmassa nuottikirjan sekä siihen liittyvän opettajan oppaan. Lisäksi hän on julkaissut työryhmänä kollegansa kanssa neljä kanteleensoiton oppimateriaalia: Kanteleen kanssa sävellysten ja sovitusten maailmassa (2002) sekä kolmiosaisen Kanteleen kanssa yhteissoiton maailmassa 1-3 (2014/2016). Opetusaineita ovat 5-kielinen ja 11-kielinen kantele sekä koti- ja konserttikantele. Tervetuloa tämän lumoavan instrumentin pariin!

Ulla Honkonen

Maria Ojanperä

Kitara: 

Pekka RiipinenLue lisää

Pekka Riipinen on koulutukseltaaan HuK Jyväskylän yliopistosta ja musiikkipedagogi Keski-Suomen konservatoriosta pääaineinaan musiikkitiede ja klassinen kitara. Hän on opiskellut myös Pop&Jazz Konservatoriossa Helsingissä pääaineenaan sähkökitara. Lisäksi hän on osallistunut eri mestarikursseille.Riipinen on toiminut kitaransoiton opettajana mm. Jyväskylän työväenopistossa, Keski-Suomen konservatoriossa, Teatterikorkeakoulussa ja Pieksämäen Seutuopistossa sekä Artmuksessa. Tämän lisäksi hän on opettanut musiikin yleisiä aineita mm. Pop&Jazz Konservatoriossa. Riipinen on myös työskennellyt esiintyvänä muusikkona sekä flamencotanssijoiden säestäjänä. Hän on myös tehnyt Find it! - löydä nuotti kitaralla kitaraoppaan. Tämän lisäksi hän säveltää ja sanoittaa omaa musiikkia.

Laulu:

Panu Skyttä (klassinen, rytmimusiikki)Lue lisää

Skyttä on tehnyt rytmimusiikkia ja klassista musiikkia toistakymmentä vuotta. Laulaminen alkoi pop-musiikin parissa 80-luvulla. Säveltäminen, sanottaminen, sovittaminen sekä oman bändin kanssa esiintyminen johtivat 90-luvun alussa ensilevyyn "Sataa taas". Kappaleet soivat radiossa paljon, mutta opiskelu jatkui klassisen musiikin parissa. Skyttä valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2000 ja laulupedagogiksi vuonna 2004, jonka jälkeen Skyttä on tehnyt musiikin jatko-opintoja Helsingin Metropoliassa sekä laulun mestarikursseilla. Opettajista mainittakoon Esko Jurvelin, Peter Lindroos, Seppo Ruohonen, Hannele Valtasaari. Lisäksi mainittakoon Esko Jurvelinin, Pietro Ballon jaTom Krausen laulun mestarikurssit sekä Estill voice training kurssit.

Tärkeät klassisen musiikin roolit ja esiintymiset: Taikahuilu (W.A.Mozart); Tamino (Turun Svenska Teatern 2006), Hoffmannin kertomukset (J.S.Offenbach); Natanael (Savonlinnan oopperajuhlat 2004-2005), Hannu ja Kerttu (Humperdick); Noita, Almira (Händel); Fernando, La Finta Semplice (W.A.Mozart); Fracasso, Tosca (G.Verdi); Spoletta, Talkootanssit (I.Hannikainen); Pentti.

Lisäksi Skyttä on laulanut solistina mm. W.A.Mozart: Requiem, Saint-Saëns: Jouluoratorio, J.S.Bach: Matteuspassio, Ahti Kuorikoski: Matteuspassio, J.S.Bach: Magnificat, Savonlinnan oopperajuhlien gaalasolistina -05,-06,-07 sekä operettikonsertit Haminassa ja Kotkan konserttitalossa 2007. Savonlinna oopperajuhlakuorossa Skyttä on laulanut kausina -01-06 (mukana vierailut: Singapore, Tanska, Ruotsi) ja sai vuoden kuorolaisen palkinnon 2005.

Tällä hetkellä Skyttä toimii laulupedagogina (pop/jazz ja klassinen) sekä viihdekuoro Lystikkäät kuoronjohtajana.

Päivi Virolainen-Kalpio (klassinen)Lue lisää

Mezzosopraano, laulunopettaja Päivi Virolainen - Kalpio on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan Venäjän kieli ja kulttuuri 2005 (sivuaineet musiikkitiede, kasvatustiede, fonetiikka, pohjosmainen filologia ja filosofia). Hän valmistui musiikkioppilaitoksen laulunopettajaksi 1993 ja suoritti jatkotutkinnon 1996 Keski-Suomen konservatoriossa. Laulua hän opiskeli Maila Haaviston, Ulla Sippolan, Liisa Linko - Malmion ja Taina Raution johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Ritva Auvisen, Ivari Iljan, Jan Tamarun, Irina Arhipovan, Sylvia Gesztyn, Pentti Koskimiehen ja Folke Gräsbeckin johdolla. Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon hän suoritti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa 2008.

Päivi Virolainen - Kalpio on tehnyt useita oopperarooleja Jyväskylän ooppera ry:n ja Keski-Suomen alueoopperan produktioissa, viimeksi Njanja Filipjevnan rooli Pjotr Tšaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin (2007), Mamma Lucia Mascagnin oopperassa Cavalleria Rusticana (2003)ja Kaisa Aulis Sallisen Punaisessa viivassa (2001). Laulaja on esiintynyt kotimaassa orkesterisolistina (esimerkiksi Jyväskylä sinfonian Verdin Don Carlo – Highlights 2000 sekä Beethoven, Sinfonia nro 9 2004, Jouko Linjama, Psalmi 119 2009) ja resitaalein sekä erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa mm. Jyväskylän Kaupungin teatterissa (esimerkiksi Rodgers, Laulava Trappin perhe (Sound of Music), Abbedissa 1997 – 1998) ja Jyväskylän huoneteatterilla (mm. oma Puškin 200 juhlavuoden produktio 1999) sekä toiminut solistina Saint - Saёnsin Jouluoratoriossa 2001 sekä Jyväskylän maaseurakunnan Matteus-passio esityksissä 2002 - 2008.
Päivi Virolainen on toiminut laulunopettajana mm. Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella (1990 - 2000) ja Opettajankoulutuslaitoksessa 2010 ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuodesta 1998. Opettajantyön ohella hän konsertoi mahdollisuuksien mukaan. 

Piano:

Mirja SyrjäLue lisää

Mirja Syrjä on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa pianonsoittoa opettajinaan Leea Isotalo ja Carlos Turriago. Lisäksi hän opiskeli Pentti Koskimiehen ohjaamalla lied -luokalla vuosina 1985-89. Syrjä on osallistunut useisiin pianokilpailuihin (V.E.Noronen ja Ilmari Hannikainen) joista menestyksenä mm. Hannikaisen kilpailun finaalisija vuosina 1984 ja 1987.Jyväskylän kaupunginorkesterin solistina Syrjä on esiintynyt v. 1990 ja 1995. Sibelius-Akatemian pianonsoiton prof. Juhani Lagerspetzin johdolla hän suoritti konservatorion päättötutkinnon v. 1992 erinomaisin arvosanoin. Jatkotutkintolinjalla Syrjä opiskeli vuosina 1992-1995 German Danileikon ohjauksessa, toimien kahden vuoden ajan hänen assistenttinaan. Pedagogiikkaa ovat opettaneet myös Nijole Kasperaviciute, Marja Olsonen sekä Riitta Viitala. Hän täydensi opintojaan vielä Jyväskylän yliopistossa, josta sai hum.kand. -tutkinnon v. 1999. Kandidaatin tutkielma "Motivoituneen pikku pianistin muotokuva" on edelleen aiheena ajankohtainen, sillä ilman motivaatiota eli sisäistä innostusta ei saavuteta hyviä tuloksia. Oppilasta on kuunneltava herkällä korvalla ja pyrittävä löytämään ja tukemaan hänen yksilöllisiä vahvuuksiaan. Opettajan pedagogiset opinnot - opintokokonaisuus (60 op.) valmistui töiden ohessa keväällä 2018. Siinä omaa opettajuutta sai peilata aikuiskouluttajan näkökulmasta. 

Viola TenhuLue lisää

Viola Tenhu on suorittanut musiikkialan perustutkinnon ja valmistunut muusikoksi Lahden konservatoriosta vuonna 2016 pääaineenaan klassinen piano ja sivuaineenaan vapaa säestys ja pop/jazz-laulu. Hän on lisäksi valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi suorittaen varhaisiän musiikkikasvatuksen- ja pianonsoitonopettajan tutkinnot vuonna 2020. Tenhu on kartuttanut esiintymiskokemustaan konsertoimalla solistina, Lied-duossa sekä pienemmissä yhtyeissä. Hän on osallistunut myös erilaisiin improvisaatio-ja mestarikursseihin.

Tällä hetkellä Tenhu täydentää opintojaan Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen ja luokanopettajan maisteriopintoja suorittaen. Opiskelun ja opettajantyön ohella hän on mukana Kipinät-kuorossa ja konsertoi solistina mahdollisuuksien mukaan. Tenhun tavoitteena on oppia musiikkia mahdollisimman monipuolisesti ja tuoda musiikin ilo omaan opetukseensa! 

Hanna WalténLue lisää

Hanna Waldén on opiskellut pianonsoittoa Lahden ammattikorkeakoulussa ja Saksassa Hochschule für Musik Karlsruhessa muun muassa Rauno Jussilan johdollla. Musiikkipedagogiksi (AMK) Hanna valmistui vuonna 2010 suoritettuaan B-tutkinnon klassisesta pianonsoitosta arvosanalla 4/5. Lisäksi Hanna on tehnyt vapaasta säestyksestä D -tutkinnon Olli Taavitsaisen johdolla (arvosanalla kiitettävä). Opetuskokemusta on kertynyt Etelä-Suomessa kansalaisopistoista ja musiikkiopistoista. Opintojen perässä Hanna muutti Jyväskylään.

Ammattikorkeakouluopintojen lisäksi Hanna on opiskellut musiikkitiedettä ja kasvatustieteen opintoja  (aikuiskasvatus, erityispedagogiikka) Jyväskylän yliopistossa ja valmistunut maisteriksi (FM, KM). Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat erityisoppijoiden ja etenkin oppimisvaikeuksisten opettaminen. Hannalla on kokemusta eri ikäisistä oppilaista.

Hannan vahvuuksia opettajana ovat etenkin luovuus, oppilaslähtöisyys ja monipuolisuus. 

Mia PaananenLue lisää

Mia Paananen on saarijärveläissyntyinen pianisti, laulaja ja pianonsoitonopettaja. Alun perin matematiikkaa Jyväskylän yliopistossa opiskellut Mia valmistuu musiikkipedagogiksi ja klassisen pianon instrumenttiopettajaksi JAMKista keväällä 2021. Pianonsoittoa hänelle ovat ammattiopinnoissa opettaneet Tuomas Niininen ja Oleg Mantur. Hän on osallistunut mm. Meri Louhoksen ja Ivari Iljan mestarikursseille. Mia on kysytty säestäjä ja työskennellyt paljon laulajien kanssa sekä liedpianistina että korrepetiittorina. Liedmusiikin ohjaajana hänen opinnoissaan on toiminut Eliisa Suni.

Pianonsoiton lisäksi Mia on opiskellut klassista laulua ja valmistuikin ammattimuusikoksi Gradialta vuonna 2020. Äänialaltaan hän on alttoon päin syventyvä dramaattinen mezzosopraano. Hän on ollut mukana Jyväskylän kuorotoiminnassa ja oopperaproduktioissa ja suunnittelee jatkavansa lauluopintojaan. Sivuaineinaan Mia on opiskellut myös kuoronjohtoa ja cembalonsoittoa.

Aktiivisen yhtyetoiminnan kautta Mia hallitsee klassisen ohjelmiston lisäksi myös kevyen musiikin tyylilajeja ja vapaan säestyksen. Sekä laulun että pianon ammattitasoinen hallinta on syventänyt Mian kokonaisvaltaista ja monipuolista muusikkoutta, mikä heijastuu hänen pedagogisiin periaatteisiinsa. Pianonsoiton jaloin taito on saada lyömäsoitin laulamaan oppilaan omalla kauniilla ja persoonallisella äänellä. 

Sello:

Elias Kahila

Viulu:

Elena Kortelahti

Varhaisiän musiikinopetus:

Viola TenhuLue lisää

Viola Tenhu on suorittanut musiikkialan perustutkinnon ja valmistunut muusikoksi Lahden konservatoriosta vuonna 2016 pääaineenaan klassinen piano ja sivuaineenaan vapaa säestys ja pop/jazz-laulu. Hän on lisäksi valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi suorittaen varhaisiän musiikkikasvatuksen- ja pianonsoitonopettajan tutkinnot vuonna 2020. Tenhu on kartuttanut esiintymiskokemustaan konsertoimalla solistina, Lied-duossa sekä pienemmissä yhtyeissä. Hän on osallistunut myös erilaisiin improvisaatio-ja mestarikursseihin.

Tällä hetkellä Tenhu täydentää opintojaan Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen ja luokanopettajan maisteriopintoja suorittaen. Opiskelun ja opettajantyön ohella hän on mukana Kipinät-kuorossa ja konsertoi solistina mahdollisuuksien mukaan. Tenhun tavoitteena on oppia musiikkia mahdollisimman monipuolisesti ja tuoda musiikin ilo omaan opetukseensa! 

Sofia SaloLue lisää

Sofia Salo on valmistunut varhaisiän musiikinopettajaksi sekä viulunsoitonopettajaksi sivuinstrumenttinaan pop/jazz-laulu Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmasta keväällä 2020. Salo on soittanut viulua monissa erilaisissa klassisen ja kevyen musiikin orkesterikokoonpanoissa ja pienkokoonpanoissa. Sofia Salo on laulanut mm. Rauman poikasoittokunnan solistina ABBA-konserteissa ja bändin solistina Toto-tribuuttikonserteissa. Lisäksi taustalla on paljon pienesiintymisiä erilaisissa juhlatilaisuuksissa niin viululla kuin laulullakin.

Tällä hetkellä Sofia Salo opiskelee Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatustiedettä. Opintojen ja töiden ohella Sofia laulaa Kipinät-kuorossa ja keikkailee laulaen ja soittaen erilaisissa juhlatilaisuuksissa. Sofian tavoitteena muskareissa on monipuolinen ja innostava musiikin oppiminen, sekä taiteen ja liikunnan yhdistäminen musiikilliseen osaamiseen. Tervetuloa mukaan muskareiden ihmeelliseen maailmaan! 

Tiia Pennanen