OPETTAJAT

OPETTAJAT

Harmonikka: 

Visa Wirén 

Kantele:

Tiina TakkinenLue lisää

Tiina Takkinen on valmistunut musiikkioppilaitoksen kanteleensoiton opettajaksi Keski-Suomen konservatoriosta vuonna 1997. Hän on lisäksi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Sibelius-Akatemiassa vuonna 2001 sekä musiikkipedagogin (AMK) tutkinnon vuonna 2004 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Tiina Takkinen on konsertoinut solistina sekä eri yhtyeiden jäsenenä kotimaassa, eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa, Arabiemiraateissa ja Japanissa. Hän on esiintynyt mm. Jyväskylän kamariorkesterin ja Kajaanin orkesterin solistina sekä kantaesittänyt Jalavan, Kostiaisen, Niemisen, Pokelan, Porsteinssonin, Tuomelan, Trbojevicin ja Äikkään kanteleteoksia. Tiina Takkinen on julkaissut kaksi kanteleensoiton oppimateriaalia: Kanteleen kanssa sävellysten ja sovitusten maailmassa (2002) sekä Kanteleen kanssa renessanssi- ja barokkimusiikin maailmassa (2005). Opetusaineita ovat 5-kielinen ja 10-kielinen kantele sekä konserttikantele. 

Ulla Honkonen

Kitara: 

Pekka Riipinen

Laulu:

Panu Skyttä (klassinen, rytmimusiikki)Lue lisää

Skyttä on tehnyt rytmimusiikkia ja klassista musiikkia toistakymmentä vuotta. Laulaminen alkoi pop-musiikin parissa 80-luvulla. Säveltäminen, sanottaminen, sovittaminen sekä oman bändin kanssa esiintyminen johtivat 90-luvun alussa ensilevyyn "Sataa taas". Kappaleet soivat radiossa paljon, mutta opiskelu jatkui klassisen musiikin parissa. Skyttä valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2000 ja laulupedagogiksi vuonna 2004, jonka jälkeen Skyttä on tehnyt musiikin jatko-opintoja Helsingin Metropoliassa sekä laulun mestarikursseilla. Opettajista mainittakoon Hannele Valtasaari, Esko Jurvelin, Seppo Ruohonen, Peter Lindroos, Turkka Manninen sekä Aki Alamikkotervo. Lisäksi mainittakoon Esko Jurvelinin, Pietro Ballon jaTom Krausen laulun mestarikurssit sekä Estill voice training kurssi.

Tärkeät klassisen musiikin roolit ja esiintymiset: Taikahuilu (W.A.Mozart); Tamino (Turun Svenska Teatern 2006), Hoffmannin kertomukset (J.S.Offenbach); Natanael (Savonlinnan oopperajuhlat 2004-2005), Hannu ja Kerttu (Humperdick); Noita, Almira (Händel); Fernando, La Finta Semplice (W.A.Mozart); Fracasso, Tosca (G.Verdi); Spoletta, Talkootanssit (I.Hannikainen); Pentti.

Lisäksi Skyttä on laulanut solistina mm. W.A.Mozart: Requiem, Saint-Saëns: Jouluoratorio, J.S.Bach: Matteuspassio, Ahti Kuorikoski: Matteuspassio, J.S.Bach: Magnificat, Savonlinnan oopperajuhlien gaalasolistina -05,-06,-07 sekä operettikonsertit Haminassa ja Kotkan konserttitalossa 2007.

Savonlinna oopperajuhlakuorossa Skyttä on laulanut kausina -01-06 (mukana vierailut: Singapore, Tanska, Ruotsi) ja sai vuoden kuorolaisen palkinnon 2005. Tällä hetkellä Skyttä toimii laulunopetuksen lisäksi viihdekuoro Lystikkäät kuoronjohtajana. 

Päivi Virolainen-Kalpio (klassinen)Lue lisää

Mezzosopraano, laulunopettaja Päivi Virolainen - Kalpio on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan Venäjän kieli ja kulttuuri 2005 (sivuaineet musiikkitiede, kasvatustiede, fonetiikka, pohjosmainen filologia ja filosofia). Hän valmistui musiikkioppilaitoksen laulunopettajaksi 1993 ja suoritti jatkotutkinnon 1996 Keski-Suomen konservatoriossa. Laulua hän opiskeli Maila Haaviston, Ulla Sippolan, Liisa Linko - Malmion ja Taina Raution johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Ritva Auvisen, Ivari Iljan, Jan Tamarun, Irina Arhipovan, Sylvia Gesztyn, Pentti Koskimiehen ja Folke Gräsbeckin johdolla. Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon hän suoritti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa 2008.

Päivi Virolainen - Kalpio on tehnyt useita oopperarooleja Jyväskylän ooppera ry:n ja Keski-Suomen alueoopperan produktioissa, viimeksi Njanja Filipjevnan rooli Pjotr Tšaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin (2007), Mamma Lucia Mascagnin oopperassa Cavalleria Rusticana (2003)ja Kaisa Aulis Sallisen Punaisessa viivassa (2001). Laulaja on esiintynyt kotimaassa orkesterisolistina (esimerkiksi Jyväskylä sinfonian Verdin Don Carlo – Highlights 2000 sekä Beethoven, Sinfonia nro 9 2004, Jouko Linjama, Psalmi 119 2009) ja resitaalein sekä erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa mm. Jyväskylän Kaupungin teatterissa (esimerkiksi Rodgers, Laulava Trappin perhe (Sound of Music), Abbedissa 1997 – 1998) ja Jyväskylän huoneteatterilla (mm. oma Puškin 200 juhlavuoden produktio 1999) sekä toiminut solistina Saint - Saёnsin Jouluoratoriossa 2001 sekä Jyväskylän maaseurakunnan Matteus-passio esityksissä 2002 - 2008.
Päivi Virolainen on toiminut laulunopettajana mm. Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella (1990 - 2000) ja Opettajankoulutuslaitoksessa 2010 ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuodesta 1998. Opettajantyön ohella hän konsertoi mahdollisuuksien mukaan. 

Piano:

Outi Keskinen

Mirja Syrjä

Essi Asikainen

Sello:

Elias Kahila

Viulu:

Elena Kortelahti

Varhaisiän musiikinopetus:

Essi Asikainen, Anu Kosonen, Elena Kortelahti, Jenny Haapalainen