LAULU JA SOITTO

laulunopetus ja soitonopetus

LAULUNOPETUS JA SOITONOPETUS

Avoin opetus - harrastusmahdollisuus kaikille! 

Jyväskylän musiikkiopistossa laulunopetus ja soitonopetus ovat avoimen puolen opetusta joten pääsykoetta ei ole. Kuka tahansa, ikään ja taitotasoon katsomatta, voi tulla oppimaan ja harrastamaan instrumentin soittoa tai laulua  (myös ammattiopintoihin pyrkiville).
Meillä voit kokeilla uutta instrumenttia tai jatkaa harrastustasi. Avoimella puolella toimii myös aikuisten alkeisopetus. Se on suunnattu kaikille musiikin ystäville, yläikärajaa ei ole.


LAULUNOPETUS

Harrastus, idols kilpailu, oopperalavat tai bänditoiminta - meillä voit aloittaa harrastuksesi tai jatkaa opintojasi. Voit valita 20, 30 tai 45 minuutin tunnin. Opetusta on pääsääntöisesti kerran viikossa ja tunnit räätälöidään sinun tarpeittesi ja tavoittedesi mukaan.

Yksinlaulussa on valittavana klassinen tai pop/jazz suuntautumisvaihtoehto. Laulutunnilla tehdään mm. hengitys- ja ääniharjoituksia, improvisaatiota, perehdytään tyylilajeihin ja harjoitellaan kappaleita oppilaan lähtökohdat huomioon ottaen. Oppilailla on myös mahdollisuus esiintyä opiston matineoissa.

Laulutuntien sisältö pdf

SOITONOPETUS

Soitonopetus on yksilöllistä ja tavoitteellista opetusta, jossa pyritään kehittämään mm. instrumentin hallintaa, musikaalisuutta, tyylien tuntemusta ja esiintymistaitoja. Opetusta annetaan kaiken ikäisille taitotasosta riippumatta. Valittavana ovat mm. seuraavat instrumentit: piano, sello, viulu, kantele, kitara, sähkökitara, harmonikka. Voit hakea opetusta myös muihin instrumentteihin.

Ensimmäisenä musiikkiopistona Suomessa tarjoamme pop/rock sellon opetusta klassisen opetuksen lisäksi. Opetus soveltuu vasta-alkajista ammattilaisiin sekä aikuisopiskelijoihin. Opettajana toimii Elias Kahila, jonka soittoa voit käydä katsomassa osoitteessa: http://www.youtube.com/eliaskahila.

AIKUISTEN ALKEISOPETUS:

Musiikin harrastamisen voi aloittaa milloin tahansa. Opettajan kanssa kartoitetaan lähtötilanne sekä tavoitteet ja sen mukaan edetään. Oma soitin olisi hyvä olla ja tarvittaessa opettajilta saa vinkkejä soittimen hankintaan. Tartu toimeen ja tee haaveistasi totta!


TYÖPAJAT:


Jamiryhmä

Oletko joskus soittanut jotain soitinta, mutta harrastus on jäänyt? Pölyttyykö soittimesi nurkassa vailla sopivaa soittoporukkaa? Tule mukaan soittamaan jamiryhmään (alaikäraja 16-v). Ohjelmisto on mahdollista muokata soittajien ja soitettavien instrumenttien mukaan. Ryhmässä vähintään 4 osallistujaa.

Lauluryhmä 

Tervetuloa laulamaan yksin tai yhdessä laulunopettajan ohjauksessa. Ohjelmisto on mahdollista muokata laulavan ryhmän toiveiden mukaan. Ryhmässä vähintään 2 osallistujaa. Tunneilla tehdään ääniharjoituksia ja perehdytään äänenmuodostukseen, mutta pääpaino on laulamisella.