LAULU JA SOITTO

LAULUN OPETUS JA SOITON OPETUS

Yleinen oppimäärä – harrastusmahdollisuus kaikille! 

Jyväskylän musiikkiopistossa laulun opetukseen ja soiton opetukseen ei ole pääsykoetta. Kuka tahansa, ikään ja taitotasoon katsomatta, voi tulla oppimaan ja harrastamaan instrumentin soittoa tai laulua  (myös ammattiopintoihin pyrkiville). Yleinen oppimäärä on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat kehittyä eteenpäin oman instrumenttinsa kanssa tai niille, jotka haluavat aloittaa uuden soitto- tai lauluharrastuksen.

Laaja oppimäärä – tie ammattiopintoihin

Meillä on mahdollista kehittää tietoja ja taitoja määrätietoisesti ammattiopintoja ajatellen. Teoriaopinnot eli nykyiseltä nimeltään Musiikin hahmottaminen, tehdään osaksi yhteistyönä toisten oppilaitosten kanssa. Laaja oppimäärä ja sen mahdollisuudet sovitaan opettajan kanssa erikseen. Tutustu opetussuunnitelmaan tästä OPS Jyväskylän musiikkiopisto ry.


LAULUNOPETUS

Harrastus, The Voice of Finland, oopperalavat tai bänditoiminta – meillä voit aloittaa harrastuksesi tai jatkaa opintojasi. Voit valita 30 tai 45 minuutin tunnin.  Laulutuntien määrä riippuu ostamastasi paketista (voit keskustella siitä opettajan kanssa). Laulu- ja soitto paketit löytyvät sivulta https://www.jyvaskylanmusiikkiopisto.fi/maksaminen/ Opetusta on pääsääntöisesti kerran viikossa ja tunnit räätälöidään sinun tarpeittesi ja tavoitteesi mukaan. Opetus on suunnattu yli 15 vuotiaille.

Yksinlaulussa on valittavana klassinen tai pop/jazz suuntautumisvaihtoehto. Laulutunnilla tehdään mm. hengitys- ja ääniharjoituksia, improvisaatiota, perehdytään tyylilajeihin ja harjoitellaan kappaleita oppilaan lähtökohdat huomioon ottaen. Oppilailla on myös mahdollisuus esiintyä opiston matineoissa.

Katso instrumenttikohtaiset taitotaulukot oikeassa laidassa olevista linkeistä.

SOITONOPETUS

Soitonopetus on yksilöllistä ja tavoitteellista opetusta, jossa pyritään kehittämään mm. instrumentin hallintaa, musikaalisuutta, tyylien tuntemusta ja esiintymistaitoja. Opetusta annetaan kaiken ikäisille taitotasosta riippumatta. Valittavana ovat mm. seuraavat instrumentit: piano, sello, viulu, kantele, kitara, sähkökitara, harmonikka. Voit hakea opetusta myös muihin instrumentteihin.

Ensimmäisenä musiikkiopistona Suomessa tarjoamme pop/rock sellon opetusta klassisen opetuksen lisäksi. Opetus soveltuu vasta-alkajista ammattilaisiin. Opettajana toimii Elias Kahila, jonka soittoa voit käydä katsomassa osoitteessa: http://www.youtube.com/eliaskahila.

AIKUISTEN ALKEISOPETUS:

Musiikin harrastamisen voi aloittaa milloin tahansa. Opettajan kanssa kartoitetaan lähtötilanne sekä tavoitteet ja sen mukaan edetään. Oma soitin olisi hyvä olla ja tarvittaessa opettajilta saa vinkkejä soittimen hankintaan. Tartu toimeen ja tee haaveistasi totta!

Katso instrumenttikohtaiset taitotaulukot oikeassa laidassa olevista linkeistä.


TYÖPAJAT:


Jamiryhmä

Oletko joskus soittanut jotain soitinta, mutta harrastus on jäänyt? Pölyttyykö soittimesi nurkassa vailla sopivaa soittoporukkaa? Tule mukaan soittamaan jamiryhmään (alaikäraja 16-v). Ohjelmisto on mahdollista muokata soittajien ja soitettavien instrumenttien mukaan. Ryhmässä vähintään 4 osallistujaa.

Lauluryhmä 

Tervetuloa laulamaan yksin tai yhdessä laulunopettajan ohjauksessa. Ohjelmisto on mahdollista muokata laulavan ryhmän toiveiden mukaan. Ryhmässä vähintään 2 osallistujaa. Tunneilla tehdään ääniharjoituksia ja perehdytään äänenmuodostukseen, mutta pääpaino on laulamisella.

 

Meillä voit harrastaa musiikkia ja asettaa tavoitteet oman kiinnostuksesi ja harrastuneisuutesi mukaan. Voit myös opiskella tavoitteellisemmin kohti ammattiopintoja.

Tavoitteellisempaan opiskeluun voit tutustua opetussuunnitelmassamme:

Opetussuunnitelma

Instrumenttikohtaiset taitotaulukot:

Harmonikka

Kantele

Kitara, klassinen

Kitara, rytmimusiikki

Laulu, klassinen

Laulu, rytmimusiikki

Piano

Sello

Viulu